Jenter 18

Seier i sesongens første kamp

 

GHK J 18 – Flisa 20 – 11 (9 – 3)

Det ble en litt opp og ned kamp i sesongens første seriekamp. Vi spiller på kjente ting hele veien og når vi er nøye i gjennomføringen så går dette bra. Hvis vi slurver litt, så blir det litt «hummer og kanari».

Vi ser fort at Flisa er et lag vi skal kjøre over og vi er i en periode oppe i en 7 måls ledelse. Siste 10 min av første omgang gjør vi noen vanskelige valg, men omgangen sett under ett så er det en del positive ting å ta med seg inn i garderoben. God kontroll i en omgang som varierer mye i prestasjonene

Andre omgang har vi full kontroll, men vi glipper enkelte ganger i forsvar på grunn av at vi ikke er tålmodige nok. Flisa får lov å spille veeeldig lange angrep og dette gjør at vi mister en del fokus og gjestene får en del enkle mål.

Konklusjon;

Vi er fornøyd med at det ble to poeng i første kamp og vi skal bruke tiden godt fremover, slik at vi skal være godt forberedt når Gjøvik HK kommer på besøk den 14.10

Vi har alle noe å strekke oss etter. Dette gjelder også undertegnede som må jobbe med å holde hodet litt kaldere i stressede situasjoner.

 

 

Per Ivar.

Sluttspill Jenter 18

 

Vi fikk bank, men er likevel fornøyd

Gjøvik HK – Gausdal HK 28 – 8 (15 – 5)
Som resultatet sier, så var vi sjanseløse i denne kampen. Vi spiller ikke opp mot vårt beste hverken fremover eller bakover og blir avslørt på manglende innsats og «attityd». Vi spiller oss til en del sjanser, men nok engang har vi problemer med Gjøvik HK sin målvakt. Hun har en tendens til å få overtaket på våre spillere, noe som gjør at jentene ikke takler presset i de avgjørende skuddsituasjoner. Gjøvik HK stiller et meget sterkt lag mot oss i denne kampen og dette er jenter med erfaring fra spill i Lerøyserien og i 3. divisjon. Dette utgjør en stor forskjell og vi bare innrømme at jentene fra Skiblanders lagringsplass var bedre enn oss. Det var ingen som skulle henge med hodet etter denne kampen, så det var bare å fylle på med mat og drikke og gjøre seg klar til å møte Storhamar Elite i bronsefinalen.

Gausdal HK – Storhamar Elite 34 – 21 (17 – 10)
Denne kampen viser i perioder at vi fortjente plassen i sluttspillet. Jentene har en annen innstilling og litt mer senka skuldre gjør at vi holder delvis følge med jentene fra Hamar vest første del av kampen. Litt etter litt blir vi kjørt over, men likevel var denne kampen en mer positiv opplevelse og en litt annen stemning på banen og benken. Storhamar har også et 3 – 3 forsvar som vi sliter med. Vi gjør mange tekniske feil og dette gjør at Storhamar får noen enkle mål på kontringer. Vi er stadig i utvikling spillemessig og disse to kampene tar vi med oss videre som en bonus på en sesong som vi kan være fornøyd med.
En stor takk til Maren og Hanne fra Jenter 16, som stilte opp for oss i den siste kampen. Flott gjort!!
Stor takk også til Anne Kristin for jobben i sekretariatet. 
Vi endte på fjerdeplass i sluttspillet og det er helt greit resultat. De tre andre lagene var rett og slett bedre enn oss.

Kort konklusjon på sesongen 2016 - 2017;
Jenter 18 har denne sesongen nådd sitt lags mål på å bli topp 5 i serien. Jeg må nok innrømme at denne målsettingen virket litt høy da jentene presenterte målet. Sesongen har vært veldig bra og spillerne har tatt solide steg i personlig utvikling. Vi har mye å jobbe med, men håpet er at alle er innstilt på å brette opp ermene og fortsette den fine utviklingen. Jeg synes alle jentene skal være stolte av det de har fått til. Jeg takker ydmykt for at jeg får lov til å ta del i denne utviklingen.

Per Ivar

Tap i sesongens siste kamp

GHK J 18 – Gjøvik HK 15 – 19 (7 – 11)

 

Det ble dessverre tap i sesongens siste kamp i regionserien for GHK J 18. Gjøvik HK ble også denne gang for sterke for våre jenter.

Første omgang starter litt tregt for GHK og vi har problemer med å sette ballen forbi en god Gjøvik keeper. Litt etter litt kommer vi bedre inn i kampen og med bare fire mål bak til pause var troen på seier fortsatt tilstede. Forsvaret i denne omgangen må vi si oss fornøyd med, men likevel virker det som om vi lar Gjøvik få være «sjæfer» i vår hall. Dette er tema i pausen og vi bestemmer oss for å trykke til fra start i andre omgang. Trykket uteblir og Gjøvik er en periode oppe i 6 mål foran. Siste halvdel av omgangen er jevn og jentene gjør en hederlig innsats i forsøket på å hente opp Gjøvik sin ledelse. Vi kommer ikke nærmere enn tre mål bak og kampen ebber ut med fire måls tap. Litt bittert er det med en gang, men vi må innse at Gjøvik pr i dag er hakke bedre enn oss. Det er bare å bite tapet i seg og trene godt i tiden som kommer. Ved neste korsvei skal vi være enda nærmere og muligens også forbi.

Valig trening mandag 20,2. Vi tar en liten prat i etterkant av mandagens trening. Noen tanker om hva vi gjør fremover mot Glass Cup i april

Per Ivar

Blytung kamp, men seier.

Elverum – GHK J 18 14 – 17 (7 – 7)

Det ble en slitekamp for jentene i dag når de gjestet selveste Terningen Arena. Litt færre tilskuere i dag enn på CL kampene til Elverum, men de som ikke sovnet fikk i alle fall se et GHK lag som ikke klarte å komme opp mot sitt beste

Elverum spilte en type håndball jeg tidligere ikke kan huske å ha sett maken til. Det gikk så tregt og tempoet var så dårlig at det var litt vanskelig å tro at en var vitne til en «kamp». Beklageligvis klarte de å få med seg våre jenter på sitt tempo og det gjorde at vi slett ikke fikk spillet vårt til å sitte de første 17 – 18 minuttene. Jentene fra Elverum «gikk» håndball og klarte å utnytte at vi ble utålmodige og fikk noen lette mål på den måten. De siste minuttene tar jentene seg sammen og vi er oppe på uavgjort til pause.

Det var nok en litt frustrert trener og noen misfornøyde jenter som var samlet i pausen. Det var liten tvil om at første omgangen ikke var i nærheten av hva de hadde håpet. Alle sammen gikk i seg selv og bestemte seg for å sette opp farten både i forsvar og angrep. Vi skulle ikke la Elverum få lov til å ødelegge for oss i 25 minutter til. Som sagt så gjort, jentene tar et mye bedre tak i andre omgang og går raskt opp i en 3 måls ledelse. Noe ujevnt også i denne omgangen, men mye bedre og jentene drar i land seieren med 17 – 14. Vi vinner på en fryktelig svak dag og det er en styrke i seg selv. Glimtet i øyet og de gode kommentarene hadde jentene selv om spillet ikke var det beste. Unni fikk påfyll i boken sin over gode kommentarer.

Nullstille og en god natts søvn, så lar vi Gjøvik få unngjelde i morgen.

Møt opp til klokken 11.00.

Takk for i dag, dere er tabellmessig fortsatt innenfor det målet dere satte dere før årets sesong.

 

 

Per Ivar.

Storesøster er fortsatt størst

LFH09 – GHK 25 – 19 (12 – 7)

 

Det ble tap for GHK J 18 når jentene gjestet Skogenhallen i kveld. LFH09 stilte et meget sterkt lag denne gang og vi var nok klar over at vi sto ovenfor en vanskelig oppgave. Likevel, her var det bare å brette opp ermene å gi jernet fra start.

Første omgang er jevn de første 10 – 12 minuttene og vi følger hverandre til 3 – 3. Her kommer en «downperiode» og plutselig er vi under med 7 mål (10 – 3). Det er disse periodene vi må kvitte oss med og prøve å holde trykket oppe i hele omganger. Dette er trenbart og som sagt tidligere så skal det bli ordentlig moro den dagen det klaffer 100 %. Jentene kommer litt tilbake i slutten av omgangen og vi er under med fem til pause. Pausen bruker vi til å fokusere på de enkle ting og vi går gjennom hva som kan forbedres.

Andre omg er vesentlig bedre og vi holder følge med byjentene gjennom hele omgangen. Vi er en periode oppe på tre bak, men klarer ikke å komme nærmere enn det.

Konklusjon;

Vi skal ikke henge med hodet for dette tapet. Som sagt, LFH09 stilte med et sterkt lag og de fleste av disse jentene har erfaring fra spill i 3. divisjon. Vi har bevist at vi kan og det er massevis å bygge videre på. Vi vet om de enkle feil som gjøres og dette er også trenbart. Kampen går i et veldig høyt tempo og det er gledelig å se at jentene holder følge tempomessig.

Jentene har all mulig grunn til å være stolte over innsatsen. Vi tar en rolig trening onsdag, så nullstiller vi og er klare for nye utfordringer mot Elverum på lørdag og Gjøvik i Gausdalshallen på søndag.

 

 

Per Ivar 

Bare nesten på Kongsvinger

 
Kongsvinger – GHK J 18 21 – 19 (7 – 10)
Som ventet ble det en tøff kamp mot Kongsvinger. Jentene fra Glåmdalen er fysisk store og sterke jenter, så vi var klar over at styrkemessig var vi totalt underlegne. Vi var enige om å kjøre fart og spille vårt eget spill uten å ta noe som helst slags hensyn til hva Kongsvinger måtte komme med. Kampen går i et stort tempo og dette er nok til vår fordel. GHK tar tak fra start og styrer kampen i de første 15 – 16 minuttene. Ledelsen er for det meste opp i 6 mål. De siste minuttene av første omgang faller vi litt tilbake til «gamle» synder og inviterer Kongsvinger tilbake i kampen. Likevel går vi til pause med en tre måls ledelse på 10 – 7.
Jeg føler på mange måter at dette var en berg og dalbane omgang. Vi klarer ikke å holde hodet kaldt nok i de avgjørende faser av spillet. Dette har vi opplevd før og vil helt sikkert oppleve det igjen. Håpet er at med trening kommer også dette på plass. Vi driver fortsatt med spillerutvikling og målet vårt er å bli litt bedre dag for dag.
Andre omgang er jevn de første ca 10 minuttene, likevel med et overtak til Kongsvinger. Vi er på stillingen 13 – 13 da vi møter litt «veggen» både i hode og bein. De neste 7 – 8 minuttene taper vi 8 – 2 og kampen er for det meste kjørt. Vi knapper inn ledelsen på slutten og sluttresultat blir to i minus med tap 21 – 19. Det er samme leksa om igjen. Resultatet er vi fornøyd med, men når vi ser hvorfor resultatet blir som det blir er vi litt skuffet.
Jeg gleder meg til den dagen det klaffer både i hode og bein i to omganger. Den dagen kommer det er jeg sikker på og da skal jeg, rolig som jeg er, klappe høflig fra sidelinjen.
Denne dagen hadde Jenter 16 to kamper på Kongsvinger, slik at vi reiste sammen både J 16 og J 18. Våre fremragende «oppkvinner» hadde ordnet med buss. En sosialt viktig tur og som vanlig en super gjeng å reise sammen med. Tusen takk til dere alle for en fin dag. En ekstra takk til Helge Kleiven for trygg og god kjøring av bussen.
Per Ivar

To poeng mot Furnes

Furnes – GHK J 18 18 – 27 (8 – 15)
 Man «kødder» ikke med Gausdøler som må tidlig opp en søndag morgen. Dette fikk Furnes merke i dagens kamp i Ajerhallen. Jentene tar tak fra start og gir ikke Furnes en eneste sjanse til å tro at de kan vinne dagens match. GHK har for det meste full kontroll.
 
Første omgang starter med stort tempo og avtalesetting som Furnes ikke finner ut av. Tempo i ball, vekslinger og kombinasjoner gjør at dette til tider er kattens lek med musen. Jentene holder intensiteten oppe, men etter 15 – 16 min slipper vi oss ned på Furnes sitt tempo og det virker som om en fornøydhet sniker seg inn i laget. Vi så det også mot LFH09 der 6 mål foran fort blir til ett foran. Etter en Time out og litt prat reiser jentene seg og fullfører omgangen på en god måte. Vi går til pause med en ledelse på 7 mål.
Pausen brukes til å nullstille og vi er veldige klare på at 7 mål ikke er noen sikker ledelse. Andre omgang må vi vise oss fram på samme måte som i første. Vi gjør stort sett det samme som i første og vi frustrerer Furnes med samme oppstart, men med forskjellige utganger i angrepsspillet vårt. Vi hører stadig vekk fra Furnes sine spillere at «nå kommer det samme», men likevel velger jentene forskjellige varianter i avslutningene og jentene fra Furnes får ikke tak i kombinasjonene våre.
Konklusjon;
En solid kamp der vi jobber for hverandre i forsvar og at angrepsspillet vårt stadig blir bedre og bedre. Nå gjelder det bare å fortsette og ikke lene oss tilbake å være fornøyde. Vi skal ha gode treninger i tiden fremover og være klare til å møte Kongsvinger søndag den 5.2
Takk for moroa. Stolt av dere
Per Ivar

Seier i en lei kamp

GHK J 18 – LFH09 22 – 17 (12 – 8)

 

Vi var klar over at kampen mot LFH09 ville bli en vanskelig kamp. Jentene fra sør kom med «bring» laget sitt. Dette laget er mere samspilt enn 18 års laget til naboen, så vi fryktet at vi kunne få en vrien match.

Første omgang starter bra og vi spiller solid fremover, men er litt for enkle bakover. LFH09 får noen enkle mål fordi vi ikke bruker føttene fort nok. Sakte, men sikkert drar vi ifra og vi går til pause med enn 4 mål ledelse.

Andre omgang starter på best tenkelige måte og vi går opp i en 6 måls ledelse. Vi spiller LFH09 ut av hallen og vi har her muligheten til å kvitte oss med gjestene våre for godt. Istedenfor så starter her en periode med enkle tekniske feil fremme og bakover virker det som om vi er redde for å slippe inn mål. Vi blir stående å se på at LFH09 løper oss ned. Jentene tar seg skikkelig i nakken og det vitner om mental styrke at vi i de siste minuttene drar ifra og vinner med 5 mål

Det er alltid godt å tukte «storesøster», så det var en fornøyd gjeng som var i garderoben etter kamp. Likevel, jeg må bare innrømme at engasjementet hos undertegnede i dagens kamp til tider var veeeldig høyt. Noen ganger blir det slik og når en går gjennom kampen i ettertid så er det helt klart at jeg kunne gjort enkelte ting annerledes. De som kjenner meg vet at noen ganger kommer det ting ut av munnen min før hjernen er tilkoblet. Mitt mål for året om å bry meg om det jeg kan gjøre noe med gjelder fortsatt, men noen ganger er det lett å bli litt for ivrig.

 

Per Ivar

God start på det nye året.

GHK J 18 - Flisa 16 - 15 (8 - 8)

Jenter 18 fikk best mulig inngang på det nye året da Flisa ble sendt hjem med ett måls tap. Dette ble akkurat så tett og jevnt som vi hadde forventet. Forrige gang disse lagene møttes ble det også ett måls seier til Gausdal.

Første omgang starter veldig bra og jentene er opp i en 3 måls ledelse to ganger i løpet av omgangen. Begge gangene slipper vi Flisa inn igjen i kampen. Her klarer vi ikke å holde hodet kaldt samtidig med at vi faller litt ut av det konseptet vi skulle spille etter. Likevel er dette en omgang der vi kun slipper inn 8 mål og det skal vi være veldig godt fornøyd med. Forsvaret er bra og med litt justeringer her og der, sier vi at forsvaret er godkjent. Fremover scorer vi «kun» 8 mål og dette forteller oss at vi må sette de sjansene vi får. Vi spiller oss til mange og gode sjanser, men er ikke nøyaktig nok i de avgjørende øyeblikkene. Av erfaring vet vi at dette før eller siden kommer, så summa summarum er første omgang OK.

Andre omgang er en skyggelek fra start til mål, Ingen av lagene klarer å tilrive seg noe overtak. Lagene veksler mellom å lede, men aldri mer enn med ett mål. Tett og jevnt helt inn og avgjørelsen faller ikke før det er igjen 7 sekunder. Vi klarer nok en gang å avgjøre jevne kamper til vår fordel og det i seg selv vitner om styrke.

Konklusjon;

Best i forsvar, godkjent fremover.

Stolt av dere alle sammen

Da skal vi ha gode treninger i uken som kommer og være klare til å ta imot LFH09 torsdag den 19.1

 

 

Per Ivar.

Tung dag på Hamar Vest

 

Storhamar – GHK J 18 17 – 13 (6 – 6)

Vi vet fra før at Storhamar har gode linjespillere og ikke altfor bra skyttere. Dette er utgangspunktet for å spille et paddeflatt forsvar og der fireren i midten skulle tørre å stå veldig smalt og kantene våre kun skulle ha fokus på egen kant. Dette lykkes vi med veldig bra i første omgang og vi slipper inn  6 mål mot et lag som vanligvis scorer mellom 15 og 20 mål i hver omgang. Jentene står opp i alle situasjoner og forsvarsspillet er veldig bra. Fremover spiller vi på det jevne, men vi klarer ikke å omsette sjansene våre i tellende resultat. At vi ikke scorer mer enn 6 mål fremover skyldes like mye vårt spill som at Storhamar spiller godt i forsvar. Vi blir for mye en og en, der det kollektive spillet ikke er slik som vi er vant med. Andre omgang faller vi litt ut av konseptet i forsvar og vi blir «lurt» ut fra 6 meter. Vi kommer bakpå med to og tre mål og vi klarer ikke tette denne luken. Jentene skal ha honnør for virkelig å prøve, men i dag holdt det ikke helt inn.
Konklusjon;

Til tider gode i forsvar, enda mer fokus på samarbeid. Fremover, ha tro på egne ferdigheter og ta med det vi gjør på trening inn i kamp.

 

Storhamar Elite – GHK J 18 33 – 13 (16 – 6)

Så kom kampen vi visste før elle siden ville komme. Vi går på en skikkelig «bombe». Vi kan vel si det så enkelt som at ingenting fungerte og vi blir rett og slett løpt i senk av et lag som er bedre enn oss i alle spillets faser. Storhamar Elite mønstrer for første gang denne sesongen fullt mannskap og det er tydelig at jentene fra Hamar har lyst til å vise seg fram på en positiv måte. Bakover har vi ikke evnen/ viljen til å samarbeide og det er altfor store avstander mellom spillerne. Når vi i tillegg ikke flytter beina får Storhamar Elite en enkel jobb med å spille oss ut av hallen. Fremover er vi ikke tålmodige nok og vi avslutter altfor enkel, noe som gjør at vi får kontringer imot. Er ikke sikker på antallet, men tror nok at Storhamar har 12 til 15 rene kontringsmål. Jentene våre skal ha all mulig ære av å prøve, men i denne kampen møter vi ganske enkelt et lag som var bedre enn oss. Vi erfarer også at to kamper på en dag med en times pause imellom ikke er forsvarlig. Vi er nok skuffet, men så lenge alle gjør så godt de kan er det ingen som kan forlange noe mer. Dagen i dag er historie og vi må bare trene godt, brette opp ermene og la Flisa, som vi møter i første kamp over nyttår, få unngjelde for dagens tap.

 

En ting kan jeg love alle sammen; vi skal reise oss, garantert

 

Per Ivar

To nye poeng på kontoen.

Flisa - GHK J 18 21 - 22 (13 - 15)

 

Det ble på mange måter en merkelig kamp da vi "gjestet" Flisa i dag. Måten vi ble ønsket velkommen på var mildt sagt spesiell, uten at vi skal legge så mye i akkurat dette.

Kampen var for oss det viktigste og bortsett fra Flisas 1 - 0 ledelse var vi i føringen fra start til mål. Vi varierer litt i prestasjonene, men vi spiller på det vi kan fremover og har fine kombinasjoner som gjør at vi kommer til gode avslutninger. Bakover er det litt verre og i enkelte situasjoner er vi ikke helt på nett. Flisa har et par gode skyttere og vi hadde problemer med å stoppe disse.

Andre omgang river vi til oss en ledelse som varierer fra 3 til 5 mål. Vi er helt på det jevne og det som ser ut til å gå mot en komfortabel seier blir i overkant nervepirrende. Fra 20 - 15 går Flisa opp til 20 - 19. Heldigvis drar vi seieren i land med 22 - 21 på en dag da ikke alt gikk på skinner.

 

Takk for turen jenter, godt med seier og ikke minst moro med alle gode kommentarer i bussen hjem

 

Per Ivar